„ЕУРОЛИНК – ВАШАТА ВРСКА СО ВИСТИНСКИТЕ ВРЕДНОСТИ“

Еуролинк осигурување особено вложува во заедницата во која живее и работи. Во рамки на својата платформа за корпоративна општествена одговорност „Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности“ компанијата е активен чинител и поддржувач на образованието, уметноста и културното живеење во Република Македонија. Во последните години, преку поддршка на еминентни национални установи, фестивали и со над 20-тина самостојно организирани активности компанијата допира до најмалите, се грижи и ги мотивира студентите и активно се вклучува во промоција и заштита на националното историско културно и уметничко наследство. Во изминатите години само

преку спонзорства и донации компанијата има вложено над 50 милиони денари.

Ви претставуваме само дел од реализираните активности во рамки на платформата за општествена одговорност „Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности“.

ЛЕТНА БАЛЕТСКА ШКОЛА – ЈУНИ 
Еуролинк осигурување веќе традиционално, организира “Летна Балетска школа” за класичен балет, за деца од 6 до 11 години кои во период од 1 месец, под водство на Горан Божинов, првенец на МОБ.
Целта е да се помогне на дечињата да го откријат и развијат својот талент, а воедно летниот распуст да го поминат активно, да се дружат и да се забавуваат.

КОНКУРС  ЗА „ЕУРОЛИНК СТИПЕНДИЈА” – ЈУНИ 
Секоја година 30 студенти на додипломски и постдипломски студии на Правниот факултет „Јустинијан Први” имаат можност да станат добитници на „Еуролинк стипендија”. Конкурсот се распишува секоја година на 15 јуни и трае до 15 септември. Доделувањето на стипeндиите е во месец октомври.

СЕ ДРУЖИМЕ И ПЛИВАМЕ СО ПРОФ. Д-Р НАТАША МЕШКОВСКА И ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ” 
Еуролинк осигурување организира бесплатно пливање на ВИП Пливачкиот базен – Спортски Центар Борис Трајковски во Скопје  под раководство на професионалниот тренер проф. д-р Наташа Мешковска.
Триесетина деца на возраст од 8 до 10 години, во период од еден месец, пливаат, уживаат и склучуваат нови пријателства а воедно и ги подобруваат своите пливачки вештини.

ЗИМСКА ЛИЗГАЧКА ШКОЛА – ФЕВРУАРИ/МАРТ 
Еуролинк осигурување овоможува бесплатно учество на 35 дечиња во “Зимската лизгачка школа” под водство на професионален тренер по уметничко лизгање Ксенија Јаштешењски – Симиќ.
Годинешната школа се организира втора година по ред на лизгалиштето во СЦ „Борис Трајковски” и е единствен проект од ваков вид во земјава со кој се овоможува совладување на основните техники на уметничкото лизгање и активно спортување во текот на зимскиот период.

НОВА ЧИТАЛНА ВО СТУДЕНТСКИОТ ДОМ “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” – ДЕКЕМВРИ 2015
Еуролинк донираше 8.500 евра за модернизирање на читална и библиотека во студентскиот дом ”Гоце Делчев”. Простор со површина од 160 квадратни метри, во блокот Б, на 6-ти кат доби комплетно модерен лик со нов инвентар- маси, столици и библиотека.
Погледнете ја новата читална и библиотека на следните линкови:

МАПА НА КУЛТУРАТА  
Оваа активност претставува неколкучасовна пешачка тура со професионални водичи со посета на познатите културно – историски локации во градското јадро на главниот град.
 Над двеста граѓани ги посетуваат: Музејот на македонската борба, Спомен-куќата на Мајка Тереза, како и Старата скопска чаршија, со објектите Куршумли Ан, Чифте Амам, Капан Ан, Даут Пашин Амам…кои се вклучија во проектот и чиишто кустоси ги водеа посетителите низ постојните музејски поставки.

ОРАТОРСКА ВЕЧЕР „ИВО ПУХАН 
Еуролинк осигурување традиционално се јавува како поддржувач на  Ораторската вечер при Правниот факултет „Јустинијан Први”. Зaради големиот интерес за финалето на ораторските вечери, компанијата овозможи пренос во живо преку новата интернет – страница на Клубот на оратори, www.klubnaoratori.mk, изработена со целосна поддршка на Еуролинк осигурување.
 
ДЕНОВИ НА ФОТОГРАФИЈА – ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ 2014
Во период од 15 октовмри до 15 ноември 2014 година љубителите на добрата фотографија, аматери и професионалци учествуваа во фото – натпревар со наслов „Емотивната страна на културата” со авторски фотографии од овековечени моменти од концерти, претстави, перформанси и други културно – уметнички и забавни манифестации.
На најдобрите три фотографии им беа доделени вредносни ваучери.
Воедно беа селектирани 30 слики и претставени пред јавноста на изложба од продажен карактер а собраните средства од продадените слики беа донирани во одделот на Дигитални уметности (фотографија) во Средното уметничко училиште „Лазар Личеноски” во Скопје.

ГОДИШНА СОРАБОТКА И ПОДДРШКА НА МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ
ПАРТНЕРСТВО СО РЕНОМИРАНИОТ ФЕСТИВАЛ „ОХРИДСКО ЛЕТО”
ПОВЕЌЕГОДИШНО ПРИЈАТЕЛСТВО СО МАКЕДОНСКА ОПЕРА И БАЛЕТ
ПОВЕЌЕГОДИШНА СОРАБОТКА СО МАКЕДОНСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2019 година.

Култура
1. Културно социјален простор – Јадро Донација за реконструкција на објектот
Oбразование и детска заштита  
1. ООУ Тошо Арсов – Штип Донација на принтер за потребите на училиштето
2. ЈУДОДГ Вера циривири Трена – Штип Донација на компјутерна климатизер за потребите на занималните во градинката
3. ООУ Браќа Миладиновци – Битола Донација на компјутер за потребите на градинката
4. Правен факултет ,, Јустинијан Први”при УКИМ Донација за реновирање на студентските простории на факултетот
5. Европско здружение на студентите по право Спонзорство за издавање на списанието – Јустиција
  Уметност  
1. Друштво на ликовните уметници на Македонија Донација на Графичка опрема
  Спорт  
1. Сојуз на спортови на Скопје Спонзорство на Меѓународниот Виз Ер Скопски маратон

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2018 година.

Култура
1. Здружение на џез музичари и слободни уметници ЗЏМ Скопје Спонзор на Манифестацијата ,, Денес се е џез 2018”
2. Здружение на граѓани ѕа промоција и раѕвој на Културата МОДОАРС  Спонзорство ѕа концертот на  Acoustic Electronics во иѕведба на Ема Попивода
3. Друштво за филмска продукција, дистрибуција, маркетинг, трговија Стримон Филм Спонзор на изложбата на фотографии,, Моја Скопска приказна”.
4. Дуке Бојаџиев Спонзор на Концертите ,, Сон, Верба, Љубов”, на Дуке Бојаџиев во Македонската филхармонија. 
5. Илија Стефановски Спонзорство за учество на Берлинската модна недела 2018
6. Младински Културен центар Спонзорство за печатење на каталог за изложба
7. Друштво за маркетинг услуги Риборн Студиос  Генерален спонзор на мултимедијалниот настан ,, Музеј Дебар Маало”.
8. ИКОН Спонзорство за организирање на ликовна колонија
9. Нова Травел Спонзорство за музичко поетскиот настан на Иван Босињчиќ со наслов ,, Неколку стихови за нас
10. Асоцијација на Архитекти на Македонија Спонзорство на 19-тото Биенале на Македонска архитектура Бимас 2018
11. КМК Продукција Генерален спонзор на монодрамата Ќиро, во изведба на актерот Тарик Филиповиќ
12. Здружение на граѓани за унапредување и развој на музичката култура – Полифонија Спонзорство за мјузиклот Фантомот од операта
13. Фрагмент Филм Спонзорство за презентација на Македонскиот филм Исцелител, како Македонски кандидат за Оскар во категорија на филмови од неанглиско говорно подрачје.
Oбразование и детска заштита  
1. Здружение на студенти од Медицинскиот факултет: Европска Медицинска Студентска Асоцијација на Македонија Спонзорство на Европското генерално собрание на ЕМСА.
2. Универзитет СВ. Кирил и Методи – Филозофски Факултет Спонзорство на 4-от том од петтомната едиција ,, Историја на жените на западот”.
3. Здружение на граѓани Европско Здружение на студентите по право во Република Македонија Спонзорство за печатење на печатеното издание на списанието ,, Јустиција”.
4. Друштво за менаџмент и обука Клиар Вју Спонзорство за конференцијата ,, Предизвиците на транзицијата на семејните бизниси ”
5. Асоцијација на Архитекти на Република Македонија Спонзорство за 19-то Биенале на архитектурата Бимас
6. Здружение на граѓани за лица со дисфункции, хендикеп и ретки болести ,, Дајте ни крилја” Спонзорство за покривање на годишните редовни активности на здружението
7. Македонска православна црква – Охридска архиепископија Донација за покривање на дел од трошоците за изработка на иконостас
8. Здружение за хумано – општествен развој Проект Среќа Донација за покривање на трошоците за реализација на годишните активности на здружението
9. Македонска православна црква Донација за матурско патување на учениците од V клас
10. Македонска православна црква – Охридска архиепископија Донација за доизградба на црковниот храм посветен на Св. Наум Охридски во село Стар Караорман
11. Александар Поповски Донација за издавање на монографијата за академскиот пливачки клуб Студент
12. Општинско средно медицинско училиште Д-р Јован Калаузи Битола Донација на принтер за потребите на училиштето
13. Средно општинско училиште Наум Наумовски Борче – Пробиштип Донација на канцелариски столици
14. Општинско основно училиште Александар Македонски Донација на таблет и тастатура за потребите на дефектологот за работа со децата со посебни потреби
15. Општинско основно училиште Ванчо Прке – Штип Донација на телевизор за потребите на учениците во училиштето.
16. ЈЗУ Институт за белодробни заболувања кај децата Козле Донација на средства за опремување на оддел за интензивно лекување на деца со белодробни заболувања во рамки на Институтот за белодробни заболувања кај децата Козле.
17. Здружение на граѓани Македонско биолошко друштво Донација на средства за реконструкција на Ботаничката градина на Природно математичкиот факултет во Скопје.
18. Здружение за асистивна технологија Отворете ги прозорците Донација за покривање на трошоците за реализација на 12 месечни третмани за 5 деца со посебни потреби и потешкотии во развојот.
19. Јавна општинска установа за деца – Детска градинка Мајски Цвет Донација на играчки.
20. Посебно осовно училиште Д-р Златен Стремец Донација на новогодишни пакетчиња.

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2017 година.

Култура
1. ДМУ Самоорганизација ДООЕЛ Скопје Спонзорство за поддржување и унапредување на културата во Република Македонија
2. Модоарс Скопје Спонзорство за поддржување и унапредување на културата во Република Македонија
3. Арт Медиа Скопје Спонзорство за поддржување и унапредување на кутурата во Република Македонија
4.  Медиа Принт Македонија ДООЕЛ Скопје Спонзорство за поддржување и унапредување на културата во Република Македонија
5.  Музеј на современа уметност Скопје Спонзорство за поддржување и унапредување на културата во Република Македонија
6. Здружение на граѓани за локален уметнички и културен развој Арт Еквилибриум Спонзорство за поддржување на Бош фестивал.
7. Нико Ѓорѓиевски Спонзорство за учество на светски натпревар на оперски пејачи ,, Белведере”, кое ќе се одржи во Москва.
8. Национална установа – Фестивал Охридско лето Спонзорство од јавен интерес за поддржување и унапредување на културата во Република Македонија за програмата на 57-мата манифестација на Фестивалот Охридско лето 2017.
9. Македонска академија на науките и уметностите Спонзорство за организирање на изложбата на академскиот скулптор Боро Митриќески – Митрич.
10. Национална установа Музеј на современата уметност – Скопје Донација за возобновување на музејската библиотека при истражувачкиот центар во Музејот на современата уметност.
11. Национална установа Музеј на современата уметност – Скопје Донација за издавање на Монографијата со графики од уметникот Петар Хаџи Бошков.
12. Натали Башоски Донација за врамување на дела кои ќе бидат изложени на изложба во Македонскиот центар за култура во Њујорк.
13. Асоцијација на Архитекти на Македонија Спонзорство за доделување на наградата за животно дело и особени достигнувања на полето во архитектурата ,, Андреја Дамјанов”,
14. Установа за култура Детски Театарски Центар – Скопје Спонзор на проект од Манифестацијата на Министерството за култура на РМ ,, Нов Културен Бран 2017 ” поддршка на турнејата на Детскиот театарски центар – Скопје.
15. Национална установа Македонски Народен Театар – Скопје Донација на музички инструменти.
Oбразование и детска заштита  
1. Универзитет Св. Кирил и Методиј – Филозофски факултет Скопје Спонзорство за поддржување и унапредување на образованието на настанот ,, Денови на високото образование на УКИМ ”
2. Здружение на граѓани за лица со дисфункции, хендикеп, ретки болести и посебни потреби Дајте ни крилја Скопје Спонзорство за поддржување, унапредување и промоција на социо – хуманитарни дејности во Република Македонија
3. Завод за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас и други проблеми во развојот Кочо Рацин Битола Донација за отворање на сензорна соба за работа со децата со посебни потреби во рамки на Заводот.
4. Здружение на граѓани Македонска Медицинска Студентска Асоцијација Спонзорство за оддржување на 40-тиот Интернационален Медицински Научен Конгрес за студенти и млади лекари.
5. Друштво за менаџмент Клиар Вју Спонзорство за организација на конференција со наслов: Предизвици на транзицијата на семејните бизниси.
6. Донација за Николина Ташевска Донација за издавање на стручна монографија со наслов,, Симбиоза меѓу даночното затајување и перењето пари”.
7. Здружение за хумано – општествен развој Проект ,, Среќа” Донација за поддршка на активностите на Здружението кои се состојат во давање на придонес во развојот на општествената одговорност, солидарност и хуманост на населението, развој на филантропијата и хуманоста кај децата.
8. Здружение прва детска амбасада во светот Меѓаши Донација за покривање на трошоците за одбележување на 25 годишнината од постоењето на Првата детска амбасада во светот Меѓаши, и тоа со организирање на детски работилници и за свечено одбележување на јубилејот.
9. Здружение на студенти од Медицинскиот факултет: Европска Медицинска Студентска Асоцијација на Македонија ( ЕМСА ) Спонзорирање на проектот,, Летна школа по ургентна медицина”, која ќе се одржи од 5ти до 9ти Јули 2017 година во Охрид.
10. OOУ Алексансдар Македонски  
10. Национална установа Универзитетска библиотека Гоце Делчев – Штип Спонзорирање на Летната школа за литература, уметност и култура ,,Библио Арт”.
11. Херма 2010 Донација за реконструкција на таванот во куќата на семејството Ристовски од с.Копанце – Тетово.
12. Здружение на граѓани за лица со дисфункции, хендикеп, ретки болести и посебни потреби ,, Дајте ни крилја” Донација за учество на Охридски пливачки маратон ,, Илинден 2017”.
13. Завод за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас и други проблеми во развојот Кочо Рацин – Битола Донација за реновирање на просторија во Заводот за рехабилитација, која ќе служи како училница за одржување на настава на деца со аутизам.
14. Општинско основно училиште Александар Македонски – Скопје Донација на платно за графоскоп, за потребите на одвивање на настава во училиштето.
15. Друштво за издаваштво, графички дизајн и трговија Сигмапрес – Скопје Донација за печатење на авторскиот ракопис на Томислав Стефоски под наслов ,, Врвиците низ години ”.
16. Завод за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас и други проблеми во развојот Кочо Рацин Битола Донација на 76 таблети за децата со оштетен, слуг, говор, глас и други проблеми во развојот.

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2016 година.

Култура
1. Македонски Народен Театар Спонзорство
2. Македонска Опера и Балет Покровител на Мајски Оперски Вечери 2016 и годишен партнер
3. Фестивал Охридско Лето Главен спонзор на 56-ти фестивал Охридско Лето 2016
4. ДМУ Самоорганизација Дооел Спонзорство за концерт на Дуке Бојаџиев
5. МЕДИА ПРИНТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ СКОПЈЕ Спонзор на настан “Роман на годината” – избор на најдобриот роман за 2015
6. Здружение на граѓани – Градски мешан хор Спонзорство
7. Младинско културно уметничко друштво ЦВЕТАН ДИМОВ Скопје Спонзорство/поддрување и унапредување на културата во РМ
8. АКВА ПРО Скопје Спонзорство/поддржување и унапредување на спортот во РМ
9. Здружение на граѓани за локален уметнички и културен развој АРТ ЕКВИЛИБРИУМ Гевгелија Спонзор на осмо издание БОШ ФЕСТИВАЛ
10. Национална установа – Универзитетска библиотека ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Штип Спонзор на летна школа за литература, уметност и култура Библио-арт
11. ДИЈАБОЛИК ДОО Скопје Спонзорство за унапредување на културната дејност во Република Македонија
12. ДМУ САМООРГАНИЗАЦИЈА ДООЕЛ Скопје Спонзорство за поддршка и унапредување на културата во Република Македонија
13. Национална устaнова ТЕАТАР ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ – Скопје Донација за поддржување и унапредување на културата во Репулика Македонија
Oбразование и детска заштита  
1.  Правен Факултет “Јустинијан Први” Скопје Спонзорство за ораторски вечери  “Иво Пухан “
2. Здружение на граѓани за лица со дисфункции, хендикеп, ретки болести и посебни потреби “Дајте ни крилја” Спонзорство
3. Универзитет Св. Кирил и Методиј – Филозофски факултет Скопје Ден на високото образование на Универзитет Св. Кирил и Методиј
4. Македонска медицинска студентска организација Спонзорство за 39-ти меѓународен медицински научен конгрес за студенти и млади лекари
5. Асоцијација на архитекти на РМ Спонзорство за 18-то Биенале на македонска архитектура
6. Универзитет Св. Кирил и Методиј Скопје – Економски факултет Стипендирање на 5 студенти
7. БОЖИЛОВИЌ ДООЕЛ – ТВ серија за деца Поддржување и унапредување на културата, етиката и образованието во РМ
8. Основно училиште Петар Мусев – Богданци Донација за поддршка и унапредување на науката и образованието во РМ
9. НАВИГАТОРС ДООЕЛ Скопје Развој на млади таленти (Милан Дучевски – пијанист)
10. Здружение за заштита, помош и унапредување на статусот на маргинализираните групи на граѓани – ГРАДИМЕ ИДНИНА – Скопје Поддршка на активности од областа на социјална заштита
11. Економски факултет- Скопје Поддршка за печатење на учебник  
12. Стипендија Поддршка за школување во Русија (балет)
13. Стипендија Поддршка за школување во Австрија (виолина)  
14. Републички совет за безбедноста на сообраќајот на патиштата Спонзорство за јавен интерес/безбедност во сообраќајот

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2015 година.

Култура
1. Македонски Народен Театар Спонзорство
2. Македонска Опера и Балет Покровител на Мајски Оперски Вечери 2015 и годишен партнер
3. Фестивал Охридско Лето Главен спонзор на 55-ти фестивал Охридско Лето 2015
4. Друштво за маркетинг, продукција и услуги ПРОДУКЦИЈА СЦЕНА ДОО Скопје Спонзорство за караван Маша и Медо
5. Здружение на хорски камерни состави Св. Злата Мегленска 3Г – Скопје Спонзорство за присуство на 4-ти интернационален хорски фестивал – Бали 2015
6. Здружение на граѓани ИКОН – асоцијација за култура  Спонзорсто за изложба
7. ДМУ Самоорганизација Дооел Спонзорство за концерт на Дуке Бојаџиев
8. Дарко Мораитов Спонзорство за изложба на Дарко Мораитов
9. Здружение на лекари Албанци на РМ Спонзорство на свеченоста по повод 7 април, светскиот ден на здравјето
10. Друштво за издавачка дејност Култура Спонзорство за печатење на книга на Лејла Сабит
11. Филмски фестивал Браќа Манаки 2015 Спонзорство
12. Здружение на граѓани Арт Еквилибриум – Гевгелија Спонзор на 7мо издание на Мултимедијален арт фестивал БОШ
Oбразование и детска заштита  
1.  Правен Факултет “Јустинијан Први” Скопје Спонзорство за ораторски вечери  “Иво Пухан “
2. Црвен крст Охрид – Бреинобреин Учество на интернационален натпревар – Бреинобреин
3. Здружение светски парламент при Правен факултет Кичево – дисперзирани студии во Битола Спонзорство
4. Здружение на граѓани за лица со дисфункции, хендикеп, ретки болести и посебни потреби Дајте ни крилја Спонзорство
5. Универзитет Св. Кирил и Методиј – Филозофски факултет Скопје Ден на високо образование на Универзитетот Св. Кирил и Методиј
6. Институт за менаџмент на знаење Спонзорство
7. Студентски дом Гоце Делчев Опремување на читална и библиотека
8. Кунг Фу клуб Битола Донација за учество на светско првенство
9. Маркетинг агенција Your Choice  Хуманитарен концерт за децa од детско село
10. Македонска Медицинска Студентска Организација Спонзорство за 6ти светски здравствен симпозиум

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и организирани настани во текот на 2014 година.

Култура  
1. Македонски Народен Театар Спонзорство
2. Македонска Опера и Балет Покровител на Мајски Оперски Вечери 2014 и годишен партнер
3. Фестивал Охридско Лето Главен спонзор на 54-ти фестивал Охридско Лето 2014
4. Здружение на граѓани Маестро Фолк Фест Скопје Спонзор на концерт на Есма Реџепова, 22.05.2014 во Универзална сала
5. Битолски Весник ДОО Битола Покровител на 15-тата културна манифестација “Избираме најуспешни битолчани” за 2013 година
6. Туристичка агенција Гуливер Милс Спонзорство за организација и одржување на концерт на Здравко Чолиќ на 31-ви Мај во арена „Борис Трајковски„
7. Друштво за издавачка дејност Култура АД Скопје Донатор на проектот “Дневникот на хулиганот” од авторот Сашо Димовски- јануари 2014
  КУД Бранд Петрушев Богданци донација
Oбразование и детска заштита  
1. Правен Факултет “Јустинијан Први” Скопје Спонзорство за ораторски вечери
2. Македонска Православна црква – Охридска архиепископија – Скопска православна епархија Донација за концерт на црковниот хор на храмот “Рождество на Пресвета Богородица” што се одржа во Виена на 22.06.2014.
3. Општински совет за безбедност на сообраќајот Велес Донација
4. Здружение на деца и младинци без родители „Градиме иднина„ Донација
5. Граѓанска асоцијација за развој на демократски институции Мост – Скопје Донатор на проектот “патуваме во Европа”, јули-август 2014
6. Здружение Хелсиншки Комитет за заштита на човекови права Донација
7. Совет за Глобална Соработка Спонзорство
8. Асоцијација на независни синдикати – Железничари Скопје Спонзор на спортски игри “9-ти Април”
9. ЈП Железничка Инфраструктура Македонски Железници, Синдикална подружница ЕТП Скопје Донација за учество на 19-ти работнички спорстки игри во Банско, Р. Бугарија, јуни 2014

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2013 година.

Култура  
1. Македонски Народен Театар Спонзорство
2. Фестивал Охридско Лето Главен спонзор на 53-ти фестивал Охридско Лето 2013
3. Скопски Џез Фестивал – Скопје Спонзор на 32-ри музички фестивал “Скопски Џез Фестивал 2013”, од 17 до 21 октомври
4. Битолски Весник ДОО Битола Покровител на 14-тата културна манифестација “Избираме најуспешни битолчани” за 2012 година
5. Туристичка агенција Гуливер Милс Спонзорство за организација и одржување на концерт на Северина Вучковиќ на 13-ти Април во арена „Борис Трајковски„
6. Скопски Џез Фестивал – Скопје Спонзор на музички фестивал “Off-fest 2013”, од 01 до 06 јуни.
7. Македонска Опера и Балет Покровител на Мајски Оперски Вечери 2013 и годишен партнер
     
Oбразование и детска заштита  
1. Ораторска вечер “Иво Пухан”, Правен Факултет “Јустинијан Први” Скопје Спонзорство
2. СОС Детско Село МАкедонија – Скопје Донација на 10 младинци за патни трошоци на Првото светско првенство во фудбал во Варшава, Полска
3. Здружение на граѓани РЕСУРСИ – Скопје

Донација на книжарски материјал за реализација на дел од проектот “Волонтеризам во болниците”, во Клиниката за детски болести, за хоспитализирани деца во клиниката

4. Здружение на деца и младинци без родители „Градиме иднина„ Донација на музички изнструмент – синтизајзер, за потребите за изведување настава по музичко озбразование за децата и младинците без родители од детските домови.
5. Интернационален детски фестивал „СИ ДО„, Битола Помош за реализација на фестивалот
6. Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје Спонзор на 9-тата меѓународна конференција на АСЕКУ (Асоцијација на универзитети на Југоисточна Европа), од 30 до 31 Мај 2013 год

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени подржаните проекти и настани во текот на 2011 година.

Култура  
Фестивал Охридско Лето 2011 Главен спонзор на 51-ви Фестивал Охридско лето 2011 година
Скопски Џез фестивал  Спонзор на Off-Fest 2011
Скопски Џез фестивал Спонзор на Скопски Џез фестивал 2011
 ЗГ Про медиа Битола СИ ДО ФЕСТ Финансиска поддршка на детски фестивал “СИ-ДО” Битола 2011
ГАЕА МЈУЗИК Концерт за пиано и оркестар, Дуке Бојаџиев Охрид, Антички театар 2011
Филмски Фонд на РМ Спонзор на учеството на Наташа Петровиќ на “Shooting stars 2011” во Берлин
     
Oбразование и детска заштита
Здружение на деца и младинци без родители од детските домови и дом семејства на РМ “Градиме иднина” Донација на полиса за осигурување
СОС Детско село – Скопје Одбележување на јубилеј 10 години СОС Детско село – Македонија
ЗГ Детска амбасада ЗА СИТЕ ДЕЦА ВО СВЕТОТ – Прилеп Донација на 400 новогодишни чоколади
ОУ Пашко Васа с. Групчин Финансиска поддршка за одбележување на патронен празник на училиштето
     
Здравство  
ЈЗУ Максилофацијална хирургија -Скопје Финансиска поддршка за Интернационален тренинг центар за орална и максиофациална хирургија
Здружение на медицински сестри, техничари и акушери на РМ – Скопје Едукативни работилници на секцијата “Новини во ресусцитација”
     
Екологија  
ЈП ИСАР ПО – Штип Донација на садници за нов градски парк во Штип
Проект на рециклирање пластика на УСАИД Финансиска поддршка на настанот Денот на планетата Земја 2010
     
Спорт  
ЗГ Клуб на боречки спортови и рекреација 7-ми Мај, Прилеп Финансиска поддршка за реализација на годишна програма
Одбојкарски Клуб Борец – Велес Спонзор на Меѓународен турнир во одбојка на песок
Ракометна Федерација на Македонија Спонзор на натпреварите во 2011
Кошаркарски Клуб Вардар – Скопје Спонзор на клубот во 2011

Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени подржаните проекти и настани во текот на 2010 година.

Култура  
Фестивал Охридско Лето  Главен спонзор на 50-ти Фестивал Охридско лето 2010
Скопски Џез фестивал  Спонзор на Off-Fest 2010
Скопски Џез фестивал Спонзор на Скопски Џез фестивал 2010
ЗГ Култур Оп (Симон Трпчевски) Спонзор на концертот на Симон Трпчевски со пријателите, 200 години од раѓањето на Роберт Шуман
ЗГ Култур Оп (Симон Трпчевски) Спонзор на концерт на Лондонскиот филхармониски оркестар со Симон Трпчески и диригент Владимир Јуровски
     
Образование и детска заштита  
АИЕСЕК ЛК Скопје Спонзор на сите активности во 2010
Детска градинка Младост, Тетово Донација на музички инструмент
Универзитет Американ Колеџ, Скопје Спонзор на проектот “Get Involved” 2010
СОС Детско Село Македонија Донација за општокорисни цели
ОУ Пашко Васа с. Групчин – Желино Спонзор на патрониот празник
Здружение на деца и младинци без родители – Градиме Иднина, Скопје Донација
Про Медиа Битола, фестивал “СИ-ДО”, Битола Спонзор на фестивалот “СИ-ДО”
     
Екологија  
Ден на планетата Земја Средства за настанот, април 2010
     
Здравство  
ЗГ Центар за здрав живот САМОСВЕСТ – Скопје Спонзор на проектот “Дознај повеќе за ракот на бубрегот и зачувај го своето здравје” 2010
     
Спорт  
Одбојкарска Федерација на Македонија Квалификациски турнир за пласман на Европско сениорско првенство за мажи Австрија-Чешка 2011
Мечувалечка Федерација на Македонија Спонзор на Европско првенство во мечување “Skopje Master 2010”
Синдикат при ЈП Македонски Железници – Дирекција, Скопје Спонзор на учеството на Синдикатот на 15-ти Работнички спортски игри
Синдикат при ЈП Македонски Железници – ЕТП, Скопје Спонзор на учеството на Синдикатот на 15-ти Работнички спортски игри
Вардар- Кошаркарски Клуб, Скопје Спонзорство
Ракометна Федерација на Македонија Спонзорство
Одбојкарски Клуб – Борец, Велес Спонзор на Меѓународен турнир во одбојка на песок 2010