Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени подржаните проекти и настани во текот на 2010 година.

Култура  
Фестивал Охридско Лето  Главен спонзор на 50-ти Фестивал Охридско лето 2010
Скопски Џез фестивал  Спонзор на Off-Fest 2010
Скопски Џез фестивал Спонзор на Скопски Џез фестивал 2010
ЗГ Култур Оп (Симон Трпчевски) Спонзор на концертот на Симон Трпчевски со пријателите, 200 години од раѓањето на Роберт Шуман
ЗГ Култур Оп (Симон Трпчевски) Спонзор на концерт на Лондонскиот филхармониски оркестар со Симон Трпчески и диригент Владимир Јуровски
     
Образование и детска заштита  
АИЕСЕК ЛК Скопје Спонзор на сите активности во 2010
Детска градинка Младост, Тетово Донација на музички инструмент
Универзитет Американ Колеџ, Скопје Спонзор на проектот “Get Involved” 2010
СОС Детско Село Македонија Донација за општокорисни цели
ОУ Пашко Васа с. Групчин – Желино Спонзор на патрониот празник
Здружение на деца и младинци без родители – Градиме Иднина, Скопје Донација
Про Медиа Битола, фестивал “СИ-ДО”, Битола Спонзор на фестивалот “СИ-ДО”
     
Екологија  
Ден на планетата Земја Средства за настанот, април 2010
     
Здравство  
ЗГ Центар за здрав живот САМОСВЕСТ – Скопје Спонзор на проектот “Дознај повеќе за ракот на бубрегот и зачувај го своето здравје” 2010
     
Спорт  
Одбојкарска Федерација на Македонија Квалификациски турнир за пласман на Европско сениорско првенство за мажи Австрија-Чешка 2011
Мечувалечка Федерација на Македонија Спонзор на Европско првенство во мечување “Skopje Master 2010”
Синдикат при ЈП Македонски Железници – Дирекција, Скопје Спонзор на учеството на Синдикатот на 15-ти Работнички спортски игри
Синдикат при ЈП Македонски Железници – ЕТП, Скопје Спонзор на учеството на Синдикатот на 15-ти Работнички спортски игри
Вардар- Кошаркарски Клуб, Скопје Спонзорство
Ракометна Федерација на Македонија Спонзорство
Одбојкарски Клуб – Борец, Велес Спонзор на Меѓународен турнир во одбојка на песок 2010