Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени подржаните проекти и настани во текот на 2011 година.

Култура  
Фестивал Охридско Лето 2011 Главен спонзор на 51-ви Фестивал Охридско лето 2011 година
Скопски Џез фестивал  Спонзор на Off-Fest 2011
Скопски Џез фестивал Спонзор на Скопски Џез фестивал 2011
 ЗГ Про медиа Битола СИ ДО ФЕСТ Финансиска поддршка на детски фестивал “СИ-ДО” Битола 2011
ГАЕА МЈУЗИК Концерт за пиано и оркестар, Дуке Бојаџиев Охрид, Антички театар 2011
Филмски Фонд на РМ Спонзор на учеството на Наташа Петровиќ на “Shooting stars 2011” во Берлин
     
Oбразование и детска заштита
Здружение на деца и младинци без родители од детските домови и дом семејства на РМ “Градиме иднина” Донација на полиса за осигурување
СОС Детско село – Скопје Одбележување на јубилеј 10 години СОС Детско село – Македонија
ЗГ Детска амбасада ЗА СИТЕ ДЕЦА ВО СВЕТОТ – Прилеп Донација на 400 новогодишни чоколади
ОУ Пашко Васа с. Групчин Финансиска поддршка за одбележување на патронен празник на училиштето
     
Здравство  
ЈЗУ Максилофацијална хирургија -Скопје Финансиска поддршка за Интернационален тренинг центар за орална и максиофациална хирургија
Здружение на медицински сестри, техничари и акушери на РМ – Скопје Едукативни работилници на секцијата “Новини во ресусцитација”
     
Екологија  
ЈП ИСАР ПО – Штип Донација на садници за нов градски парк во Штип
Проект на рециклирање пластика на УСАИД Финансиска поддршка на настанот Денот на планетата Земја 2010
     
Спорт  
ЗГ Клуб на боречки спортови и рекреација 7-ми Мај, Прилеп Финансиска поддршка за реализација на годишна програма
Одбојкарски Клуб Борец – Велес Спонзор на Меѓународен турнир во одбојка на песок
Ракометна Федерација на Македонија Спонзор на натпреварите во 2011
Кошаркарски Клуб Вардар – Скопје Спонзор на клубот во 2011