Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2012 година.

Култура  
1.  Фестивал Охридско Лето Главен спонзор на 52-ри фестивал Охридско Лето 2012
2. Скопски Џез фестивал  Спонзор на Off -Fest 2012
3. Скопски Џез фестивал Спонзор на Скопски Џез Фестивал 2012
4. Македонска Опера и Балет Екслузивен спонзор на Мајски оперски вечери 2012
5. Фестивал “Новинарите пеат” Финансиска поддршка за организирање на Фестивалот “Новинарите пеат 2012”
6. Калиопи Мјузик Продукција ДООЕЛ, Скопје Спонзор на Песна на Евровизија 2012
7. Бобан Серафимовски, Куманово Финансиска поддршка за издавање ЦД.
8. Ансамбл за народни песни и ора МАКЕДОНКА, Охрид Донација на полиса за осигурување
9. Здружени на жени Еко Росалес, Богданци Финансиска поддршка на Фестивал на дивата смоква
     
Oбразование и детска заштита  
1. Здружение на граѓани за едукација на млади ликовни уметници МАЛ МОНМАРТР, Битола  Финансиски средства за меѓународен ликовен фестивал “Мал битолски Монмартр 2012”
2. СОУ Св. Наум Охридски, Македонски Брод Спонзор на каталог за промоција на училиштето
3. ОУ Ѓерг Кастриоти – Скендербег, Тетово Поддршка во одбележување на патронен празник на училиштето
4. Правен факултет „Јустинијан Први„ Спонзорирање на Ораторска вечер „Иво Пухан„
     
Здравство  
1. Здружение на медицински сестри, техничари и акушерки на Итна медицинска помош на Р. Македонија Поддршка во реализација на 10-ти стручни средби за стручна надоградба на медицински сестри и техничари
     
Спорт  
2. ЈП Железничка инфраструктура, Македонски Железници, Синдикална подружница ЕТП Скопје Финансиска поддршка на 17-ти Работнички спортски игри
3. Ракометен Клуб Велкова 5, Скопје Спонзор на ракометниот клуб за 2012