Еуролинк Осигурување АД континуирано поддржува значајни културни и спортски настани, помага институции во образованието, здравството, социјалната и детската заштита, притоа промовирајќи ги универзално прифатените вредности за одговорноста кон околината во која работи.

Во продолжение се дадени поддржаните проекти и настани во текот на 2013 година.

Култура  
1. Македонски Народен Театар Спонзорство
2. Фестивал Охридско Лето Главен спонзор на 53-ти фестивал Охридско Лето 2013
3. Скопски Џез Фестивал – Скопје Спонзор на 32-ри музички фестивал “Скопски Џез Фестивал 2013”, од 17 до 21 октомври
4. Битолски Весник ДОО Битола Покровител на 14-тата културна манифестација “Избираме најуспешни битолчани” за 2012 година
5. Туристичка агенција Гуливер Милс Спонзорство за организација и одржување на концерт на Северина Вучковиќ на 13-ти Април во арена „Борис Трајковски„
6. Скопски Џез Фестивал – Скопје Спонзор на музички фестивал “Off-fest 2013”, од 01 до 06 јуни.
7. Македонска Опера и Балет Покровител на Мајски Оперски Вечери 2013 и годишен партнер
     
Oбразование и детска заштита  
1. Ораторска вечер “Иво Пухан”, Правен Факултет “Јустинијан Први” Скопје Спонзорство
2. СОС Детско Село МАкедонија – Скопје Донација на 10 младинци за патни трошоци на Првото светско првенство во фудбал во Варшава, Полска
3. Здружение на граѓани РЕСУРСИ – Скопје

Донација на книжарски материјал за реализација на дел од проектот “Волонтеризам во болниците”, во Клиниката за детски болести, за хоспитализирани деца во клиниката

4. Здружение на деца и младинци без родители „Градиме иднина„ Донација на музички изнструмент – синтизајзер, за потребите за изведување настава по музичко озбразование за децата и младинците без родители од детските домови.
5. Интернационален детски фестивал „СИ ДО„, Битола Помош за реализација на фестивалот
6. Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје Спонзор на 9-тата меѓународна конференција на АСЕКУ (Асоцијација на универзитети на Југоисточна Европа), од 30 до 31 Мај 2013 год.