ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ ОТСЕГА СО СЕДИШТЕ НА НОВА АДРЕСА

Започнувајќи од 08 март 2021 година, седиштето на Еуролинк осигурување заедно со централната филијала на компанијата се преместуваат на нова адреса на ул. „Пиринска“ бр.23, Скопје, спроти Соборниот храм Св. Климент Охридски. Отсега сите клиенти и соработници на компанијата ќе можат да добијат комплетна услуга на „Пиринска“ бр.23, Скопје, а сите телефонски броеви и дигитални канали за комуникација остануваат непроменети и достапни 24/7.

„Нашиот тим брои повеќе од 200 вработени, од кои речиси 80 работат во седиштето на компанијата. Како растат потребите на нашите клиенти и како се зголемува нивниот број, така расте и нашиот тим, заради што се селиме на новата локација каде добиваме нов, свеж и поголем простор за работа. Во новите простории имаме одлични услови да продолжиме со квалитетна услуга за нашите клиенти, да продолжиме со иновациите кои се наша движечка сила и со воведување новитети кои го обликуваат осигурителниот пазар во зeмјата“ – изјави г-ѓа Марија Томеска, претседател на Управниот одбор на Еуролинк осигурување.

Од формирањето во 2002 година до денес, Еуролинк осигурување има опслужено речиси 600.000 клиенти, ја држи втората пазарна позиција со 11,57% пазарен удел и е пазарен лидер во повеќе класи на осигурување. По преземањето од ГРАВЕ во март 2020 година, компанијата продолжи да работи како посебен правен ентитет во рамки на групацијата под брендот и логото на Еуролинк осигурување, кое неодамна беше дополнето со назнака за членка на групацијата ГРАВЕ. Новата зграда во која се сместува седиштето на Еуролинк осигурување е во сопственост на групацијата ГРАВЕ од Австрија.

eurolink osiguruvanje nova lokacija

КОНТАКТ